Opleiding dilemmatraining voor financieel directeurs gevolgd door Nieuwjaarsreceptie Vlofin Vlaams-Brabant

19/01/2023 12:00 — 19/01/2023 18:00

Programma

12u00 - 18u00

Julien Topal

Beschrijving

Beste collega,

We staan allemaal wel eens voor een hartverscheurende keuze.

Eieren of jongeren? De pest of de cholera? Hazard of Trossard?

Men zegt wel eens dat het leven makkelijker is dan je denkt, maar moeilijker als je denkt. Maar daar komt weldra verandering in. Het provinciaal bestuur van VLOFIN Vlaams-Brabant voorziet immers in een ‘dilemmatraining voor financieel directeurs’ onder leiding van Julien Topal, directeur Governance & Integrity België. Deze laatste is een ervaren, allround adviseur en trainer op het gebied van integriteit. Hij was penvoerder op de model-deontologische code voor Lokale Mandatarissen van de VVSG en adviseert ambtelijke organisaties in het sterken van hun integriteitssysteem door middel van systeemanalyses, het uitvoeren van risicoanalyses en het installeren van morele leerprocessen. Niet te missen dus!

Deelname: €50.

 

12u00 - Onthaal met lunch

13u30 - Julien Topal – dilemmatraining voor financieel directeurs (deel 1)

Het eerste deel gaat vooral over het integriteitsvraagstuk. Wat is integriteit en hoe belangrijk is dat voor lokale ambtenaren. Hierbij gaan we op zoek naar de juiste maatstaf om te kunnen oordelen wanneer een bepaalde beslissing moreel goed of fout is. De lesgever biedt je een stappenplan, een werkwijze die je helpt om een goede afweging en een doordachte keuze te maken.

14u45 - Pauze

15u00 - Julien Topal – dilemmatraining voor financieel directeurs (deel 2)

In het tweede deel wordt het kader meer concreet gemaakt aan de hand van concrete casuïstiek. Boeiende inzichten, toepasbaar in het dagdagelijks leven.

16u15 - Rondvraag

16u30 - Nieuwjaarsdrink

 

Het bestuur wenst u een fijn eindejaar!

 

Locatie

DoubleTree by Hilton Brussels City Meetings and Events
Ginestestraat 3
1210 Brussel
Belgiƫ