Vlaamse studiedag Vlofin: Polyvalent Present

11/05/2023 09:00 — 11/05/2023 18:00

Programma

09u00 - 09u45

Onthaal met koffie en koekjes

09u45 - 10u00

Algemene vergadering Vlofin (besloten gedeelte)

10u00 - 10u15

Verwelkoming en opening studiedag

10u15 - 11u00

De rol van een financieel directeur in een digitale wereld

Veronique Derycke, group CFO bij Delaware Consulting International

11u00 - 12u00

Economische verwachtingen door een lokale bril

Peter Vanden Houte, Chief Economist ING

12u00 - 13u30

Walking dinner

13u30 - 14u30

Time to Energize

Carolien Van Den Bosch, professioneel spreker en coach bij Better Minds at Work

14u30 - 15u15

Dag, Bonjour

Annick De Wit & Christophe Deborsu

15u15 - 16u00

Toekomstvisie op lokale besturen

Bart Somers, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur

16u00 - 18u00

Feestelijke receptie

Beschrijving

Studiedag Vlofin Polyvalent Present

Als financieel directeur denken en handelen we in het belang van onze organisatie. Daar komen heel wat verschillende aspecten bij kijken, wat onze job uiterst boeiend en dynamisch maakt.

Het veelvoud aan opdrachten, maar ook aan verwachtingen, noopt ons om van allerlei markten thuis te zijn. We ontwikkelen onze analytische vaardigheden, denken en handelen in team, coachen onze medewerkers, adviseren het managementteam en het beleid, motiveren onze organisatie om stappen vooruit te zetten, …

Onze functie vereist een veelzijdige inzet die we elke dag tonen.

Dagelijks geven we dan ook present. Bijgevolg zijn we polyvalent & present!

Op onze studiedag belichten we onze bijzondere rol en functie via een gevarieerd en boeiend programma:

De trein van digitalisering dendert almaar verder. Hoe kunnen we vanuit de financiële functie daar rendement uit halen voor onze organisatie? Veronique Derycke, group CFO bij Delaware Consulting, een internationaal bedrijf dat geavanceerde ICT oplossingen levert en klanten begeleidt bij digitale transformaties, inspireert ons over de mogelijkheden van automatisering en digitalisering in finance.

De huidige macro-economische realiteit vergt beslist de nodige aandacht en opvolging. Peter Vanden Houte, Chief Economist ING, houdt de vinger aan de economische pols.

Time to Energize.” Carolien Van Den Bosch, coach bij Better Minds at Work en auteur van het boek ‘De ideale dag’ geeft ons haar visie over fysieke en mentale gezondheid, over connectie maken en psychologische veiligheid. Haar jarenlange ervaring in het  bedrijfsleven als business bankier en consultant maakt haar de perfecte sparringpartner voor financieel directeurs inzake de mentale uitdagingen rond onze job. 

Dag Vlaanderen!' van Christophe Deborsu was in 2011 een absolute bestseller. Nu is Christophe er terug met een klepper die hij samen schreef met zijn vriendin en journaliste Annick De Wit. Vuurwerk in deze communautair belaste tijden: hoe redden een Waal en een Vlaamse het samen? Is een 'gemengd huwelijk' in België gedoemd om te stranden? Wat leerden zij over elkaars taal, gewoonten, voorkeuren en gebreken? Wat scheidt en verbindt hen? En waarom zijn er in dit land zo verschrikkelijk weinig Vlamingen getrouwd met Walen? De knipoog naar gemeentefusies is meteen gelegd..

We eindigen de studiedag met een toekomstvisie op de organisaties waarvoor we ons dagelijks inzetten. Bart Somers, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen, doet zijn visie uit de doeken over de lokale besturen van morgen en de uitdagingen die ons wachten.

 

Deelnameprijs

De deelnameprijs voor de studiedag bedraagt € 185.

Als deelnemer ontvang je bovendien het boek “De ideale dag” van Carolien Van Den Bosch.

 

Locatie

De studiedag gaat door in het mooie ‘Maison de la Poste op de site Tour & Taxis te Brussel.

Deze prachtig gerenoveerde erfgoedparel is prima bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op slechts anderhalve kilometer stappen van het station Brussel-Noord.

Via de Suzan Daniëlbrug wandel je gewoon rechtdoor naar de Picardstraat. Ongeveer 300m verder vind je de eventlocatie ‘Maison de la Poste’ rechts in de Picardstraat (nr 5/7).

Kom je toch met de wagen, dan kan je parkeren op de site van Tour & Taxis zelf. De parking die het dichtst bij Maison de la Poste ligt, noemt Tour & Taxis Parklane Parking. Navigeer naar het adres Drève du Parc te 1000 Brussel.

Vanuit de Tour & Taxis Parklane Parking plaatsen we signalisatie naar de eventlocatie ‘Maison de la Poste’.

Verdere nuttige info rond de bereikbaarheid van Maison de la Poste op Tour & Taxis vind je op deze site: https://tour-taxis.com/nl/contact/

 

Andere praktische vragen?

Voor allerhande praktische vragen omtrent jouw deelname kan je terecht bij:

  • Jan Festjens, financieel directeur Wevelgem

E: jan.festjens@wevelgem.be – T: 056 43 34 21

  • Stein Moyersons, financieel directeur Knokke-Heist

E: stein.moyersons@knokke-heist.be – T: 050 63 01 40

 

Met bijzondere dank aan,

Locatie

Maison de la Poste
site Tour & Taxis, Picardstraat 5/7
1000 Brussel
Belgiƫ