Lokale en regionale belastingen anno 2023

12/05/2023 09:00 — 12/05/2023 13:30

Programma

09u00 - 13u30

Beschrijving

Covid-19 is zo goed als vergeten en dus is het tijd om naar de goede oude gewoonte weer een jaarlijkse studiedag ‘Lokale en regionale belastingen’ te organiseren. Dit jaar wordt door de redactie van het tijdschrift LRB gefocust op een aantal actuele topics in de materie van de lokale belastingen.
Zo wordt nader ingegaan op de problematiek van de bekendmaking van lokale belastingreglementen, de gevolgen van een (gedeeltelijke) vernietiging van lokale belastingreglementen door de Raad van State en 20 jaar gemeentelijke parkeerheffingen.
Verder kijken we ook naar de mogelijkheden voor gemeenten om energieproductie- en transport te belasten, wat ongetwijfeld een aantal gemeente zeer zal interesseren, en besteden we aandacht aan de problematiek van het belasten van buitenlandse belastingplichtigen en van het kunnen invorderen van die belastingen.
Uiteraard zal ook de gelegenheid worden geboden om vragen te stellen en is er ruimte voor interactie. Inzake organisatie en timing hebben we gekozen voor een uitsluitend fysiek evenement en voor een goedgevulde vrijdagvoormiddag die wordt afgesloten met een broodjeslunch, alwaar ruime gelegenheid zal zijn om met de collega’s bij te praten en het netwerk weer te verstevigen.
De teksten van de bijdragen van de studiedag worden opgenomen in de volgende edities van het tijdschrift LRB.

Download hier de infobrochure.

 

Locatie

VAC
Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
Belgiƫ