Analyses op basis van Excel en powertools - online webinar deel 2

01/06/2021 10:00 — 01/06/2021 12:00

Programma

10u00 - 12u00

Beschrijving

Module II van de A-Z opleiding opvolgingsrapportering van Van den Broele.

In deze opleiding nemen Toon Van Laere en Tomas de Jonge, beiden werken ze voor stad Gent, u mee in de mogelijkheden om te rapporteren op basis van (eenvoudige) datasets. Uitgangspunt van de opleiding is dat heldere rapporten ervoor zorgen dat het inhoudelijke debat gefaciliteerd wordt. De opleiding bestaat uit 3 delen:

  • De mogelijkheden van Excel, PowerQuery en PowerBI om cijfers te analyseren en rapporten te maken
  • Individuele begeleiding van de deelnemers voor de duur van 2 uur om eigen rapporten te maken of bestaande rapporten te verbeteren
  • Intervisie van de individuele rapporten en bijkomende voorbeelden

De lesgevers zullen in deze opleiding enkele voorbeelden zelf aanbrengen, zoals inzicht in het sluikstorten in uw bestuur op basis van de feitelijke gegevens en inzicht in de data van uw bibliotheek op basis van de cijfergegevens die uit het bibliotheekbeheerssysteem komen.

In de eerste (gezamenlijke) sessie van 2 uur krijgt u inzicht en inspiratie, zodat u ook aan de slag kan met eigen gegevens en rapporten. De lesgevers staan u gedurende twee uren individueel bij. Hoe beter de dataset is die u kan aanreiken, hoe mooier het rapport dat eruit zal voortvloeien.

In de laatste (gezamenlijke) sessie van 2 uur zullen enkele voorbeelden uit de individuele begeleiding worden getoond en toegelicht, eventueel aangevuld met voorbeelden van stad Gent.

 

"In het verleden reeds meerdere opleiding van Excel gevolgd en deze opleiding sprong er toch met kop en schouders bovenuit. Enkele nieuwe toepassingen geleerd en enkele tips en tricks!"

 

Meer info vind je hier.