Polyvalent Present - Vlaamse studiedag Vlofin

17/12/2021 08:30 — 17/12/2021 17:00

Programma

08u30 - 17u00

Polyvalent Present

Beschrijving

     Polyvalent Present              

Als financieel directeur denken en handelen we in het belang van onze organisatie. Daar komen heel wat verschillende aspecten bij kijken, wat onze job uiterst boeiend en dynamisch maakt.

Het veelvoud aan opdrachten, maar ook aan verwachtingen, noopt ons om van allerlei markten thuis te zijn. We ontwikkelen onze analytische vaardigheden, denken en handelen in team, coachen onze medewerkers, adviseren het managementteam en het beleid, motiveren onze organisatie om stappen vooruit te zetten, …

Onze functie vereist een veelzijdige inzet die we elke dag tonen. Dagelijks geven we dan ook present. Bijgevolg zijn we polyvalent & present!

 

Op onze studiedag belichten we onze bijzondere rol en functie via een gevarieerd en boeiend programma, gepresenteerd door Hanne Decoutere (journaliste en nieuwslezeres VRT):

Joost Callens, CEO van Durabrik en auteur van de boeken ‘De kwetsbare leider’ en ‘De zoekende leider’, geeft de aftrap. Meedraaien in een team is één zaak, leiding geven aan een team vergt bijkomende skills. Met zijn persoonlijk verhaal getuigt Joost Callens over de cultuurtransformatie van zijn onderneming. 

Intussen dendert de trein van digitalisering verder. Hoe kunnen we vanuit de financiële functie daar rendement uit halen voor onze organisatie? Veronique Derycke, group CFO bij Delaware Consulting, een internationaal bedrijf dat geavanceerde ICT oplossingen levert en klanten begeleidt bij digitale transformaties, inspireert ons over de mogelijkheden van automatisering en digitalisering in finance.

De huidige macro-economische realiteit vergt beslist de nodige aandacht en opvolging. Steven Trypsteen, Economist bij ING, houdt de vinger aan de economische pols.

Het eerste geheim van succes is geloven in jezelf.” Lieve Bullens, mental coach en auteur van het  boek ‘Neem je leven in handen’, leert ons actie ondernemen door keuzes te maken en deze door te zetten om het welslagen van onze dagelijkse inzet in de hand te werken.

Genoveva Ravijts, Elke Steen en Caroline Scheerlinck van Audit Vlaanderen maken vervolgens hun bevindingen bekend die ze opdeden tijdens recente audits bij lokale besturen. Hun uiteenzetting behandelt de vraag of de lokale rekening klopt.

We eindigen de studiedag met een toekomstvisie op de organisaties waarvoor we ons dagelijks inzetten. Bart Somers, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen, en Kris Snijkers, algemeen directeur van VVSG, doen hun visie uit de doeken over de lokale besturen van morgen en de uitdagingen die ons wachten.

Programma

8u30

Onthaal

9u20

Verwelkoming door Hanne Decoutere, moderator

9u30

Kwetsbaar leiderschap - Joost Callens, CEO Durabrik

10u15

De rol van een financieel directeur in een digitale wereld – Veronique Derycke, group CFO bij Delaware Consulting

11u

Pauze

11u20

Economische verwachtingen door een lokale bril – Steven Trypsteen, Economist ING

12u

Lunch

13u30

Mentale flexibiliteit en doorzetting van je keuzes – Lieve Bullens, mental coach

14u15

Klopt de rekening? Ervaringen uit audits bij lokale besturen - Audit Vlaanderen

15u

Toekomstvisie op lokale besturen – dubbelinterview met Bart Somers, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Kris Snijkers, algemeen directeur VVSG

15u45

Slotwoord – Herwig Hoskens, voorzitter Vlofin

16u

Afsluitende drink

 

Deelnameprijs

De deelnameprijs voor de studiedag bedraagt € 135.

Als deelnemer ontvang je bovendien het boek “De zoekende leider. Uitnodiging voor de zoektocht naar je kern” van Joost Callens.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via de knop rechts bovenaan deze pagina of hieronder:

 De bronafbeelding bekijken

Om organisatorische redenen vragen wij om tijdig in te schrijven.

Annuleren kan tot uiterlijk vrijdag 10 december 2021. Na die datum blijft het factuurbedrag verschuldigd.

 

Bijkomende praktische info

Locatie?

De studiedag gaat door in het mooie ‘Maison de la Poste op de site Tour & Taxis te Brussel.

Deze prachtig gerenoveerde erfgoedparel is prima bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op slechts anderhalve kilometer stappen van het station Brussel-Noord.

Kom je toch met de wagen, dan kan je ondergronds parkeren op de site van Tour & Taxis zelf. Navigeer naar het adres Havenlaan 86C te 1000 Brussel.

Zodra je op de site van Tour & Taxis bent, wandel je in de richting van de Picardstraat om de eventlocatie ‘Maison de la Poste’ te vinden.

Verdere nuttige info rond de bereikbaarheid van Maison de la Poste op Tour & Taxis vind je op deze site: https://tour-taxis.com/nl/contact/

 

Covid Safe?

We organiseren de Vlaamse studiedag van Vlofin zo coronaproof mogelijk. Voorzie je bovendien van een geldig covid safe ticket om toegang te krijgen tot het event.

De app waarop je jouw geldig vaccinatie-, test- of herstelcertificaat kan opladen, download je makkelijk via https://covidsafe.be/nl/.

Op deze site staat ook alle bijkomende informatie omtrent de CovidSafeBE-app.

 

Andere praktische vragen?

Voor allerhande praktische vragen omtrent jouw deelname kan je terecht bij volgende collega’s:

  • Jan Festjens, financieel directeur Wevelgem

E: jan.festjens@wevelgem.be – T: 056 43 34 21

  • Stein Moyersons, financieel directeur Knokke-Heist

E: stein.moyersons@knokke-heist.be – T: 050 63 01 40

 

Met bijzondere dank aan,

Sponsors ultra cropped.jpg   

 

Locatie

Maison de la Poste - Tour & Taxis
Havenlaan 86C (ondergronds parkeren)
1000 Brussel
Belgiƫ