Provinciale vergadering Oost-Vlaanderen

23/06/2022 14:00 — 23/06/2022 19:00

Programma

14u00 - 19u00

Beschrijving

Beste collega,

We nodigen u uit op donderdag 23 juni in Wortegem-Petegem voor een provinciale vergadering van Vlofin. We spreken af op het mooie domein van de Golf & Country Club Oudenaarde. Na de interessante sessie over subsidies gaan we samen wandelen in en rond het kasteeldomein. We sluiten graag af met een zomerreceptie (uitgesteld van nieuwjaar) om te klinken op elkaar en op een ontspannende zomer.

Schrijf u in via volgend formulier aub.

Programma:

14u: Subsidies: aspecten controle, overheidsopdrachten, btw,… - toelichting door Jonas De Wit, GD&A advocaten

Subsidies zijn een interessant instrument voor de overheid om bepaalde doelstellingen te realiseren zonder zelf als organisator te moeten optreden. In theorie een ideaal concept dus, waarvan ook de lokale besturen zich graag bedienen. De actualiteit leert dat het nadien soms ook fout loopt: er is geen of onvoldoende controle op de subsidievoorwaarden waardoor fraude niet of laattijdig wordt opgemerkt; er wordt te veel gebruik gemaakt van nominatieve subsidies waarbij een reglement ontbreekt; de subsidie is een verdoken vergoeding voor tegenprestaties waardoor de fiscale wetgeving en de wetgeving overheidsopdrachten niet correct worden toegepast, … Niet zelden veroorzaken deze incidenten een mediastorm (al dan niet in een glas water). GD&A advocaten wil met deze opleiding inzicht verschaffen in de problematiek en handvatten aanreiken om gemeentelijke subsidies zowel efficiënter als correcter in te zetten.

 

15u15: Een gids neemt ons mee in en rond het prachtige kasteeldomein. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Reeds in 864 wordt er in een oorkonde verwezen naar Petegem. Pettingehem villa was een belangrijke Karolingische nederzetting langs de Schelde. Twee kastelen en de abdij van Beaulieu zijn vandaag de stille getuigen van dit roemrijke verleden. Een mooie plaats, ‘Bello Loco’, om even te vertoeven.

 

16u45: zomerreceptie én huldiging van onze recent gepensioneerde collega’s.

 

Locatie: Golf & Country Club Oudenaarde, Kortrijkstraat 52, 9790 Wortegem-Petegem

 

Noteer ook alvast vrijdag 16 september voor ons provinciaal congres in Deinze.

Locatie


Kortrijkstraat 52
9790 Wortegem-Petegem