Provinciale vergadering Vlaams-Brabant

23/06/2022 12:30 — 23/06/2022 17:00

Programma

12u30 - 17u00

12u30 – Onthaal met broodjeslunch
13u30 – GD&A handvaten prijsherzieningsaanvragen overheidsopdrachten lokale besturen
14u15 – Pauze
14u30 - Chronos mogelijkheden Teams-groep Vlaams-Brabant
15u15 – Mail to Pay geautomatiseerde debiteurenprocessen voor een optimale klantbeleving
15u45 - Rondvraag (o.a. indexering lonen, energie)
16u00 – Afsluitende drink

Beschrijving

Beste collega

Donderdag 23 juni is de officiële dag van de mantelzorg; een begrip dat volgens Van Dale als volgt omschreven wordt: man·tel·zorg (de; v(m)) zorg gegeven door gezinsleden, buren of vrienden.

En zeg nu zelf: bestaat er een beter moment om een provinciale vergadering in te lassen? Als bestuursleden dachten we alvast van niet, want zorg geven door vrienden onder elkaar, dat is nu eenmaal waar wij bij VLOFIN goed in zijn.

Wie daar de laatste maanden doorgaans minder goed bedreven in lijkt, zijn de vele aannemers en dienstverleners waar onze besturen mee samenwerken. De gevallen waarin we worden bedolven onder prijsherzieningen zijn legio. Is dit steeds terecht of moeten we ons wapenen tegen opportunistische aanvragen? Via GD&A worden we hier helemaal wegwijs in gemaakt, zodat we stevig in onze schoenen staan ten aanzien van dienstverleners die niet terugdeinzen voor maffiapraktijken.

Wie zeker niet tot de maffia behoort is Giovanni Cangelli, een naam die klinkt alsof hij door Guiseppe Verdi eigenhandig gecomponeerd werd en waarmee we dadelijk door een vrolijk lentegevoel overvallen worden. Giovanni is als ICT-whizzkid uitermate goed geplaatst om het gemis aan onze yahoo-groep van weleer te ondervangen. Momenteel is het immers niet meer zo eenvoudig om op snelle en laagdrempelige manier de provinciale collega’s te contacteren voor prangende vragen en daar willen we absoluut aan verhelpen. Giovanni zal voor onze neus een Teams-platform opzetten en helemaal beetgaar maken, zodat u er nadien dadelijk zelf uw tanden kan inzetten.

Afsluiten doen we met een presentatie van de firma Mail to Pay over geautomatiseerde debiteurenprocessen, een rondvraag en vooral met een drink die door onze sponser ING wordt aangeboden. Martini, limoncello, Aperol-Spitz, Peroni, Moretti of gewoon een glas Sassicaia. Het kan allemaal (hopen we).

Want als Vlofin-mantelzorger hebt u dat verdiend.

Bij voorbaat alvast een welgemeende salute!

 

PS: Onze provincie organiseert het volgende Vlaamse Vlofin congres in 2024. Heel wat collega's werden ondertussen bereid gevonden om deel te nemen aan een werkgroep binnen het congresteam. De opstartvergadering hiervoor heeft reeds plaatsgevonden op 3 juni maar misschien wil jij dit team nog mee komen versterken? Neem dan zeker contact op met Patrick Crabbé (FD Wezembeek-Oppem) want vele schouders maken licht werk!

 

Het bestuur

 

Locatie

ING Bank
Bondgenotenlaan 31
3000 Leuven
België