Studienamiddag Vlofin Vlaams-Brabant - evaluatie Vlofin - algemene vergadering

21/10/2021 13:00 — 21/10/2021 22:00

Programma

13u00 - 22u00

Beschrijving

De volgende studienamiddag van Vlofin Vlaams-Brabant gaat door op donderdag 21 oktober 2021 in de Faculty Club in Leuven vanaf 13u tot 22u.

 

Het programma omvat drie delen.

 

Het eerste is een workshop rond ‘Krijg je team terug op de rails na corona’.

 

De Covid periode van het laatste anderhalf jaar is voor ons allemaal een serieuze uitdaging geweest. Thuiswerken werd het nieuwe normaal. Vergaderingen werden vaak efficiënter, vaak wel meer taakgericht, waardoor het teamgevoel verminderde. Mensen zijn vervreemd van elkaar, uiteen gegroeid. Sommige medewerkers floreerden in hun home office, anderen gingen door een hel en vereenzaamden of zaten constant onder stress. Conflicten werden bevroren en geraakten in de doofpot. Wanneer het team terug op kantoor komt, komen de olífanten in de kamer boven tafel. Nieuwe medewerkers voelen zich nog niet echt thuis in onze organisatie.

Mensen zijn intussen gewoon aan het thuiswerken, ze zien er de voordelen van. Velen van ons willen niet meer terug naar 5 dagen op kantoor.

 

Als teamleider wordt het een hele klus om ons team terug met volle moed op de rails te zetten. Het leek ons daarom een goed idee om een workshop “samen terug op kantoor” te organiseren en we hebben daarvoor mevrouw Kris Vanhoof, executive coach bij Kon-Kiki, uitgenodigd om ons hierin te begeleiden.

 

Daarna trekken we anderhalf uur uit voor een evaluatie van onze eigen beroepsorganisatie Vlofin.

De raad van bestuur heeft de goede gewoonte tweejaarlijks een brainstorm te doen voor de komende jaren. Volgend jaar op de algemene vergadering in mei wordt de hele raad van bestuur vernieuwd. Om de nieuwe ploeg een leidraad aan te reiken voor te ontwikkelen initiatieven voor de volgende vier jaar besloten we om onze eigen werking te bevragen bij alle leden. In voorbereiding daarvan wordt door elke provinciale afdeling gevraagd aan de leden die al nauwer betrokken zijn bij de werking (onder andere zij die naar de vergaderingen komen) een SWOT-analyse te laten maken van Vlofin. De raad van bestuur legt die analyses daarna samen en distilleert daaruit een vragenlijst die aan alle leden zal bezorgd worden.

 

Het derde deel van de namiddag is de Algemene Vergadering van onze eigen provinciale afdeling. De agenda daarvan komt in een aparte mail.

 

We sluiten af met een driegangenlunch van de chef.

 

De inschrijvingsprijs voor deze studienamiddag bedraagt € 60.

Omwille van corona moest het aantal plaatsen beperkt worden tot 25 personen.

 

Dus vlug inschrijven via mail naar Patrick Crabbé patrick.crabbe@gemeente-wezembeek-oppem.be.

 

 

Locatie


Faculty Club
3000 Leuven
Belgiƫ