Overleg kabinet Muyters

Er was overleg tussen Vlofin en ECG met het kabinet Muyters en Bloso eind april over de rapporteringsverplichtingen voor de rubriek sport. Zowel het kabinet als Bloso trachten voor de overgangsperiode (2014 en 2015) de nodige soepelheid aan de dag te leggen maar dit is niet eenvoudig gelet op het strakke juridische kader : zie onze brief van eind 2014.

Geplaatst door in Nieuws op 28-05-2015 om 10u35 onder BBC

Reacties (1)

 1. Geachte,

  Zoals afgesproken op ons overleg enige tijd geleden op het kabinet sport houden we eraan u op de hoogte te houden van de ontvangen dossiers van de gemeenten via BBC m.b.t. rapportering 2014 met betrekking tot de beleidsprioriteiten sport.

  Momenteel zijn een 35-tal dossiers opgeladen door de gemeenten in BBC en hebben wij er reeds 10 verwerkt. Zoals met jullie afgesproken hebben we bij het vaststellen van problemen contact genomen met de (sportdiensten van) lokale besturen en hen gevraagd om ons de nodige informatie hierover te verstrekken. Hierdoor hebben we reeds veel kunnen oplossen. Daarnaast vragen we, indien er onvoldoende uitgaven vastgesteld worden, dat de sportdiensten dit tekort als correct bevestigen. Spijtig genoeg stellen we vast dat in meer dan de ½ van de dossiers er te weinig uitgaven zijn en we hiervoor dus een bezwaar moeten indienen bij de gemeente. Meestal is dit tekort voor Beleidsprioriteit 4 en dus met betrekking tot het ondersteunen van kansengroepen via transversale samenwerking.
  Indien er onvoldoende uitgaven zijn kunnen wij onmogelijk de volledige subsidie toekennen zoals u weet.

  Wij wensten u hierover te informeren, zodat de berichten die u hierover zou ontvangen genuanceerd en geduid kunnen worden. Steeds bereid tot het geven van meer informatie verblijven wij met sportieve groeten,

  Sonia Vanden Broeck

  Afdelingshoofd Subsidiëring Bloso

  door Communicatie Vlofin op 17/06/2015 20:46

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!