Tip van een collega mbt conformiteit jaarrekening !

In de werkruimtes zagen we onderstaande tip die we toch de moeite vinden om hier even weer te geven 

TIP Voor je de afsluiting van de jaarrekening naar de raadsleden verzendt, is het aan te bevelen de cijfers even door de molen van toezicht te draaien om te kijken of er geen high level afwijkingen zijn.

1) Vanuit de software kan je de digitale bestanden maken met status 'voorlopig'.

2) Laad de 2 bestanden op in het digitaal loket

3) De volgende ochtend vroeg krijg je via excel een high level geautomatiseerd rapportje terug dat je kan vergelijken met de belangrijkste rapporten uit je eigen software. Op die manier weet je of de digitale rapportering deze toets doorstaat en hoef je je daar al geen zorgen over te maken.

4) Vind je toch nog een afwijking, dan kan je het nog rechtzetten voor je met de jaarrekening naar de raad gaat. Zeker doen, vraagt maar 5 minuten werk, maar wij hebben alvast een kleine afwijking voorkomen.

Met dank aan Marleen Durwael - FB Westerlo

Geplaatst door in Nieuws op 09-06-2015 om 22u32 onder BBC

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!