Decreet Lokaal Bestuur : gemeenschappelijk standpunt federaties decretale graden

Zoals allen weten is het de intentie van de Vlaamse Regering om een ééngemaakt lokaal bestuur te realiseren ( integratie gemeente - OCMW ).  Daarbij hoort uiteraard het verdwijnen van het gemeente- en OCMW-decreet en vervanging door een nieuw decreet Lokaal Bestuur.  Gezien we vermoeden dat hier in de komende weken en maanden finale teksten zullen van komen wensen de federaties van decretale graden ( secretarissen en financieel beheerders ) ook uiteraard hun inbreng te doen.  Met het oog hierop maakten de 3 federaties ( VVOS, ECG en Vlofin ) een gemeenschappelijke nota die oa aan VVSG werd bezorgd. De volledige tekst van deze gemeenschappelijke (compromis)nota vinden jullie HIER.

In de komende weken wordt ook intern binnen Vlofin verder gewerkt aan teksten met betrekking tot het hoofdstuk financieel beheer.  Ook wordt de komende weken gewerkt naar een gemeenschappelijk standpunt inzake de verloning.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Geplaatst door in Nieuws op 05-10-2015 om 17u21 onder gemeente

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!