Boeking van uitzonderlijke dividenden, aflossing over diverse jaren

Diverse intercommunales hebben dit jaar uitzonderlijke dividenden toegekend aan hun vennoten naar aanleiding van hun gewijzigd fiscaal statuut. Hoe deze dividenden budgettair verwerkt moeten worden was het onderwerp van een vraag door een collega aan ABB. De vraag en het antwoord van ABB werd opgenomen in de werkruimte BBC.

De boekingswijze heeft tot gevolg dat er binnen het liquiditeitenbudget een krediet dient worden voorzien om het uitzonderlijke element van deze dividenden budgettair te neutraliseren in boekjaar 2015. Besturen die nog bezig zijn aan de opmaak van budgetten kunnen dit nog meenemen in een budgetherziening voor 2015.

Geplaatst door Stefan HIMPENS in Nieuws op 04-11-2015 om 10u38 onder Ongecategoriseerd

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!