Nieuwe factureringsregels BTW vanaf 1/1/2016

Vanaf 1 januari 2016 gelden de nieuwe factureringsregels BTW. Deze voorzien een belangrijke wijziging inzake leveringen van goederen en diensten aan publiekrechtelijke lichamen. Voor leveranciers wordt de BTW pas opeisbaar na ontvangst van de betaling van de factuur. Omgekeerd zal het publiekrechtelijk lichaam pas de eventueel aftrekbare BTW kunnen aftrekken bij betaling van de factuur. Deze regeling geldt niet voor de facturen waarin een publiekrechtelijk lichaam via verlegging van heffing zelf schuldenaar van de BTW is.

Meer informatie inzake de nieuwe BTW-factureringsregels vindt u in de tekst van het wetsontwerp (aangenomen op 26/11/2015 door het parlement) http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/54/1311/54K1311001.pdf

Geplaatst door in Nieuws op 09-12-2015 om 17u16 onder financieel beheer

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!