Nieuwe BTW-omzendbrief voor lokale besturen is beschikbaar

De al lang aangekondigde BTW-circulaire met uitleg over de btw-regels die overheden moeten naleven, is beschikbaar. Er is ook een schematische bijlage beschikbaar. Zeker voor lokale besturen, die meer dan andere overheden tegen betaling diensten leveren aan burgers, verenigingen en bedrijven, is dit een belangrijk document. De rondzendbrief legt de algemene regels uit (een overheid is in principe niet btw-plichtig​, wat betekent dat ze geen btw aanrekent op de aangerekende bedragen maar ook geen btw op inkomende facturen kan recupereren), maar daarop zijn nogal wat uitzonderingen.
De circulaire gaat op 1 juli 2016 in voege.

 

Geplaatst door in Nieuws op 18-12-2015 om 20u57 onder financieel beheer

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!