Binnenkort opcentiemen onroerende voorheffing gedeeld door 2 ?

Door de geplande hervorming en afslanking van de provincies waarbij oa hun persoonsgebonden bevoegdheden worden herschikt zullen er ook fiscale gevolgen zijn.  Vooral op vlak van de onroerende voorheffing en de daarop berekende gemeentelijke opcentiemen. Immers, gezien de basis van de berekening zal wijzigen zullen ook gemeenten best hun opcentiemen aanpassen. Door de aanpassingen aan het Vlaamse tarief zouden de gemeentelijke opcentiemen door 2,03 moeten gedeeld worden om dezelfde opbrengst te moeten genereren. Of, als de gemeente niets doet ontvangt ze 2,3 maal meer ( en betaalt de burger ook meer ... )

Zie ook bericht van VVSG terzake

Geplaatst door in Nieuws op 14-06-2016 om 20u35 onder financieel beheer

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!