Borgstelling bijzonder rekenplichtingen HVZ: afgeschaft

De kamer keurde op 1 december het wetsvoorstel goed waarin de borgstelling van de bijzonder rekenplichtigen van de hulpverleningszones werd afgeschaft. Deze wet zal waarschijnlijk begin volgend jaar van kracht worden. De modaliteiten voor de vrijgave van de reeds gestorte waarborgen moet nog geregeld worden door de Koning.

Hiermee komt definitief een einde aan de borgstelling die de ontvanger binnen lokale besturen moest stellen voor de uitoefening van z'n ambt. Eerder dit jaar werd de borgstelling voor bijzonder rekenplichtigen van politiezones reeds afgeschaft.

Geplaatst door Stefan HIMPENS in Nieuws op 22-12-2016 om 11u18 onder Algemeen nieuws en brandweer

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!