Doorstaan al jouw financiële processen de toets van functiescheiding?

 

Het voorkomen van fraude binnen het lokaal bestuur mag niet enkel afhangen van je (eigen) integriteit. Via het interne organisatiebeheersingssysteem dienen we de nodige maatregelen te nemen om misbruiken te voorkomen. Bekijk dus de processen van je eigen organisatie permanent met een kritisch oog!

Ook het inbouwen van functiescheiding in de financiële processen van politiezones en hulpverleningszones is belangrijk. Vlofin plant hiervoor een specifiek initiatief naar deze doelgroep.

De voorbije jaren was er binnen onze vereniging veel aandacht voor interne controle of organisatiebeheersing. Met regels en procedures alleen vermijd je uiteraard geen kwaad opzet. Met voldoende functiescheiding en transparantie over alle financiële stromen geraak je wel al heel ver. Je kan ook steeds externe dienstverleners een bepaalde opdracht geven bij vb. de jaarafsluiting of bij ‘no cure pay’ controles (vb. dubbele betalingen facturen of RSZ-analyse). Hiermee verhoog je het vertrouwen van medewerkers en mandatarissen in het financieel beheer van jouw organisatie.

Wat er ook gebeurt, wij garanderen als integere financieel directeurs en bijzonder rekenplichtigen een transparant en deugdelijk financieel beheer binnen de besturen die we dienen.

 

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 16-07-2021 om 13u36 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!