Zorg dat je lopende subsidieaanvragen bij het agentschap wegen en verkeer (AWV) gerapporteerd staan in de BBC!

Wanneer je bestuur in het verleden een of meerdere moduleovereenkomsten heeft afgesloten met het Agentschap Wegen en Verkeer en er nog middelen
gereserveerd zijn voor projecten waarvan de uitvoering reeds aangevangen is of waarvan de oplevering van het project reeds heeft plaatsgevonden wordt nu gevraagd om deze vorderingen op te nemen in de BBC rapportering door middel van het gebruik van projectcode "AWV MD".
Op deze manier zal het Agentschap vanaf begrotingsjaar 2022 bepalen of de gereserveerde middelen behouden moeten blijven of niet. Indien de vorderingen niet voorkomen in de BBC rapportering dan zullen de budgetten geannuleerd worden en zal er geen schuldvordering meer ingediend kunnen worden
Tevens werden ook 2 bijkomende projectcodes aangemaakt voor het in kaart brengen van AWV subsidies:

  • "AWV OD" -> te ontvangen investeringssubsidies van het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaams Gewest) naar aanleiding van de indeling van een gewestweg bij degemeentewegen.
  • "AWV SUB" -> overige te ontvangen subsidies van het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaams gewest) (o.m. subsidies ingevolge het decreet basisbereikbaarheid etc...)

De betrokken gemeenten werden hierover op 17 november 2021 per brief geïnformeerd. Vlofin bekijkt momenteel nog samen met ABB en VVSG wat de eigenlijke vraag is van AWV en hoe die op de meest gepaste wijze uit de BBC-rapportering kan worden bekomen.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 24-02-2022 om 21u30 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!