Aandachtspunt jaarrekening 2021 voor de penhoudende gemeenten vaccinatiecentra

Voor de infrastructuur en uitbating van een vaccinatiecentrum kende de Vlaamse Regering (vanuit ABB) een subsidie toe aan de penhoudende gemeenten. De penhoudende gemeente moet over deze werkingssubsidie rapporteren door de respectieve uitgaven te koppelen aan de code ABC-VC-PEN. Vergeet niet om alle uitgaven die in aanmerking komen voor deze subsidie te rapporteren. Dat kunnen zowel exploitatie- als investeringsuitgaven zijn. Of nog:

De penhoudende gemeente kan in de rapportering ook kosten opnemen voor de inzet van eigen personeel of het ter beschikking stellen van eigen infrastructuur. Dat kan door die kosten rechtstreeks te koppelen aan de externe rapporteringscode. Als dat niet mogelijk is, kan de gemeente gebruikmaken van interne facturatie via de algemene rekeningen van de rubrieken “6191/9 – Interne facturering tussen diensten van dezelfde rechtspersoon” en “7091/9 – Interne facturering tussen diensten van dezelfde rechtspersoon”. Door die boeking zowel in de algemene als in de budgettaire boekhouding te registreren, kan de gemeente de externe rapporteringscode ABB-VC-PEN koppelen aan de kost die intern gefactureerd wordt voor het vaccinatiecentrum. De interne facturatie wordt niet getoond in de jaarrekening die aan de raad wordt voorgelegd, maar is wel opgenomen in de digitale rapportering over de jaarrekening.”

Meer info vind je op de website van ABB: https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/subsidie/subsidie-voor-infrastructuur-en-uitbating-van-een-vaccinatiecentrum

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 16-03-2022 om 16u47 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!