Depositorekening deposito en consignatiekas operationeel

De nieuwe depositorekening biedt een oplossing voor de vaak verschuldigde negatieve intresten op spaartegoeden van lokale besturen. Wie dit wil kan voortaan gewoon online een depositorekening openen bij de DCK en de gelden eenvoudig overschrijven. Voor veel besturen zal dit een besparing opleveren.

De toepassing is inmiddels actief en via volgende link wordt er meer uitleg gegeven : https://financien.belgium.be/nl/betalingen/e-depo/depositorekening

Opgelet : er moeten wel specifieke rechten worden toegekend in E-Depo (te checken bij de collega van je bestuur die deze rechten beheert). Zorg ook voor de nodige beperkingen en afspraken binnen je organisatiebeheersing, want er is slechts één enkele handtekening nodig om de gelden te transfereren.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 16-03-2022 om 16u57 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!