Vlofin infosessie “Specifieke OCMW-regelgeving door de bril van de financieel directeur (OCMW-wet en enkele specifieke decreten)”

Begin juni organiseren we een nieuwe Vlaamse infosessie van Vlofin. Ditmaal omtrent de specifieke regelgeving van toepassing op het OCMW die we als (adjunct) financieel directeur dienen te beheersen.

We stellen een gesmaakte Turbosessie open voor alle leden van Vlofin omdat er heel wat vraag is naar dit onderwerp, ook bij meer ervaren financieel directeurs.

Collega’s Anne Minsart (FD Leuven) en Luc Vermeiren (AFD Sint-Niklaas) verzorgen deze infosessie. Als ervaringsdeskundigen koppelen zij theorie aan praktische uitwerking waardoor onze infosessie een bijzonder leerrijke dag belooft te worden!

 

Wat komt er precies aan bod?

Niet enkel enkele specifieke bepalingen vanuit het decreet lokaal bestuur komen aan bod, maar ook de OCMW-wet, de wetgeving omtrent het leefloon, de veelbesproken wet ‘65 en het KB ’84. Deze regelgeving wordt toegelicht vanuit onze functie.

Naast de verduidelijking van deze belangrijke juridische basis verhelderen we ook de subsidiestromen omtrent het leeflonen. We geven tips hoe je dit kan opvolgen en zoemen ook even in op de terugvordering van het leefloon.

Vertrekkend vanuit de juridische knowhow belichten we eveneens het specifieke debiteurenbeheer bij het OCMW en frissen we gevat de aanbevelingen op vanuit Audit Vlaanderen uit hun laatste thema audits m.b.t. het OCMW (budgetbeheer en systeem I).

 

Waar en wanneer?

De infosessie gaat door op donderdag 9 juni 2022 van 10u tot 16u30 bij ING Antwerpen, Lange Gasthuisstraat 20, 2000 Antwerpen.

Dit gebouw is goed bereikbaar via het openbaar vervoer en ligt op een kwartiertje wandelen van het station Antwerpen-Centraal. Kom je toch met de wagen, dan ligt betaalparking ‘Oudaen’ vlakbij.

 

Deelnameprijs?

Deze dag opleiding maakt deel uit van het lopende Turbotraject 2022.

Inschrijven voor deze infosessie kan aan dezelfde deelnameprijs van € 90 die geldt voor een volledige dag opleiding binnen de Turboreeks.

 

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via de kalender van de Vlofin website. Vergeet niet even in te loggen zodat jouw unieke gegevens meteen worden opgeladen bij de inschrijving.

Via onze kalender klik je de “Turbo-opleiding + infosessie” op 9 juni aan. Nadien druk je op “inschrijven voor dit evenement!”

Vervolgens kom je op de webpagina terecht die we voor onze Turbodeelnemers gemaakt hebben. Deze toont voor hen het overzicht van alle Turbosessies 2022. Op deze pagina vink je optie 5 aan “specifieke OCMW-regelgeving door de bril van de financieel directeur (OCMW-wet en enkele specifieke decreten)” waarna je jouw deelname kan bevestigen.

PS: vermits deze sessie kadert in de Turboreeks 2022, ontvang je een deelnamebevestiging waarop ‘Turbo’ vermeld staat.

 

Om praktische redenen vragen we je in te schrijven op uiterlijk woensdag 1 juni 2022.

 

Overtuigd van de meerwaarde die deze infosessie voor eenieder van ons zal betekenen, kijken we alvast uit naar jouw aanwezigheid op 9 juni!

 

Namens de werkgroep Vorming,

Jan Decock

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 29-04-2022 om 15u19 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!