Single Digital Gateway: is jouw bestuur er klaar voor?

De Single Digital Gateway is een Europese verordening die alle bestuursniveaus van de lidstaten verplicht om vanaf december 2022 bepaalde informatie over hun diensten en producten in het Engels aan te bieden. Een bedrijf beginnen in Duitsland? Verhuizen naar Spanje? Of studeren in Italië? De Single Digital Gateway zorgt ervoor dat elke burger of elk bedrijf gemakkelijk de juiste informatie vindt en dit overal in Europa.

Agentschap Binnenlands Bestuur en Digitaal Vlaanderen helpen de lokale besturen om dit zo efficiënt mogelijk te realiseren. Via het loket voor lokale besturen zullen verschillende sjablonen ter beschikking gesteld worden die lokale besturen kunnen gebruiken en aanvullen. ABB en Digitaal Vlaanderen zorgen er ook voor dat de informatie vertaald wordt en aangeleverd wordt aan Europa.  Lees meer over de Single Digital Gateway voor lokale besturen.

Zorg er voor dat jouw lokaal bestuur ook klaar is voor de Single Digital Gateway. ABB geeft verschillende infosessies tijdens de zomermaanden. Het kan een goed idee zijn om een medewerker een infosessie te laten volgen zodat ook jouw bestuur weet wat er komt en wat jullie moeten doen. De sessies zijn digitaal en duren ongeveer een uurtje. Schrijf dus in voor een infosessie tijdens de zomer.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 15-07-2022 om 16u54 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!