Raming van ontvangsten uit personenbelasting en onroerende voorheffing - praktijkcases Antwerpen, Gent, Leuven en Harelbeke

Nu de uitgaven bij de lokale besturen de pan uitswingen, zijn vele collega's op zoek naar creatieve oplossingen die kunnen bijdragen tot een financieel evenwicht.

Gezien het grote belang van de ontvangsten uit de aanvullende personenbelasting en opcentiemen op de onroerende voorheffing aan de inkomstenzijde, is een correcte raming hiervan essentieel. Als de resp. ramingen vanuit de FOD Financiën en Vlabel voor jouw bestuur onvoldoende accuraat zijn, bestaat immers de mogelijkheid om eigen berekeningen te maken en deze te gebruiken als motivering bij de aanpassing van het meerjarenplan.

De steden Antwerpen en Gent ontwikkelden hiervoor elk een eigen praktijkcase, die ze met jullie willen delen.

Klik hier om ramingsmethodiek te ontdekken.

Ook de collega's Anne Minsart (FD Leuven) en Stefan Himpens (FD Harelbeke) gaven in Brussel op de provinciale vergadering in Vlaams-Brabant (15/9/22) een toelichting over hun ramingsmethodiek voor resp. de OOV en de APB. Ook Els Slagmulder van VLABEL lichtte er hun berekeningen voor 2023 toe.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 23-09-2022 om 16u38 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!