Bekendmaking nieuwe ramingen voor de aanvullende personenbelasing

Eind oktober ontvingen de lokale besturen twee brieven van de FOD Financiën die wat zuurstof moeten bieden in deze budgettair moeilijke tijden.
Het was wel te verwachten en aangekondigd dat de ontvangsten uit de aanvullende personenbelasting mee zouden stijgen met de inflatie, maar niemand durfde zich te wagen aan een voorspelling over de omvang en het tijdstip ervan. Eindelijk kregen de besturen hierover op 27 oktober 2022 duidelijkheid, zodat ze hun oefening rond de aanpassing van het meerjarenplan nu verder kunnen afwerken. Bekijk hier de ramingen.
Wie de brieven zelf niet heeft ontvangen vraagt best eerst even intern na binnen het eigen bestuur of kan contact opnemen met Anneliese D'haeseleer.

Ook de meerjarige raming APB voor 2024-2027 is ondertussen bekend. Deze cijfers vind je hier per gemeente.

De belangrijke meerontvangsten, waarvan de brieven melding maken, zijn uiteraard te wijten aan de hoge inflatie en aan de geschatte stijging van de belastinginkomsten, rekening houdend met de indexatie
van de belastingschalen. Ingevolge de aanpassing van de federale boekhouding en teneinde de boekhoudwet van 22 mei 2003 toe te passen, zullen alle besturen voor het jaar 2023 bovendien nog eens 14 maanden in plaats van 12 maanden aan belastingontvangsten innen. De volgende jaren wordt dit uiteraard opnieuw 12 maanden. Het gaat dus om een eenmalige operatie die de belangrijke stijging van de geschatte inkomsten voor 2023 grotendeels verklaart.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 27-10-2022 om 18u06 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!