Politiezones: bedrag van tweede schijf voor het verkeersveiligheidsfonds 2023 (2e schijf saldo 2018) bekend + omzendbrief maaltijdcheques

VVSG verzond een brief (medeondertekend door UVCW en Brulocalis) naar minister Verlinden over een aantal mogelijke wijzigingen aan het verkeersveiligheidsfonds (vermindering van het bedrag) en de federale dotaties.  In de brief aan de minister werd onze bezorgdheid over de wijzigingen aan het verkeersveiligheidsfonds en de financiële gevolgen voor de politiezones beklemtoond.

Maar ondertussen ontvingen we ook positieve informatie over de tweede schijf van het verkeersveiligheidsfonds in 2023 (tweede schijf saldo 2018).

De ‘tweede schijf’ (saldo 2018) in 2023 zou ongeveer 89 miljoen euro bedragen (ter vergelijking: in 2022 was het 41, miljoen euro)! Voor de concrete bedragen per zones: zie bijlage. Er wordt nog verder uitgezocht hoe dit nieuws zich verhoudt tot de eerdere berichtgeving over het VVF.

Ook was er eerder discussie over het vooraf toekennen van de maaltijdcheques aan het politiepersoneel en de bijhorende administratieve werklast dat deze werkwijze met zich zou meebrengen. Maar gelukkig zijn de geesten gerijpt en is er nu toch beslist dat ze niet vooraf worden toegekend maar de 10de kalenderdag van de volgende maand. De gewijzigde procedure lees je in het ontwerp van de omzendbrief.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 01-11-2022 om 20u53 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!