Fiscale notificaties door notarissen

Eerder berichtten wij jullie al dat voor de verplichte fiscale notificaties door notarissen aan gemeenten en provincies de verwijzing naar de ligging van het goed uit de Belgische wetgeving geschrapt.
De Vlaamse regelgeving verwijst hiervoor dan weer enkel naar het WIB, waardoor er al een tijdje GEEN wettelijke/decretale basis meer bestaat om de gemeenten en provincies hierover aan te schrijven.

Vlofin volgde dit dossier samen met VVSG nauwgezet voor jullie op en er is ondertussen een doorbraak. In de loop van 2023 zal er een wijziging komen aan het decreet van 14.7.2008 m.b.t. gemeentebelastingen, dat opnieuw de juridische basis zal geven om notariële fiscale notificaties te versturen naar de gemeenten waar het onroerend goed gelegen is (en niet enkel naar de gemeente waar de eigenaar woont). De inspanningen op dat vlak zullen dus eindelijk lonen.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 01-12-2022 om 14u28 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!