Nieuwjaarswoord van de voorzitter

Lieve collega’s,

2022 was een bewogen jaar vol nieuwe uitdagingen en onverwachte wendingen.
We dachten dat de coronajaren spectaculair waren maar het voorbije jaar was nog moeilijker met een oorlog (of ‘speciale militaire operatie’ volgens de Russen) in Oekraïne, de energiecrisis en een oplopende inflatie.

In de meer dan dertig jaar dat ik in de lokale financiën actief ben is 2022 veruit het meest onvoorspelbare jaar geweest: probeer maar een aanpassing van uw meerjarenplan in evenwicht op te maken met exploderende energieprijzen en dito inflatie.

Maar 2022 was ook een bijzonder jaar voor VLOFIN.
2022 was het jaar van het vervangen van de ‘oude’ bestuursploeg.
In mei werd op onze algemene vergadering een nieuw bestuursorgaan verkozen en namen we afscheid van het succesvolle team onder het voorzitterschap van Herwig Hoskens (wiens naam ik als West-Vlaming nooit deftig kon uitspreken).
Onder leiding van Herwig (en in continu overleg met onze collega’s van ECG en VVOS, nu intussen Exello.net) hebben we destijds de maandenlange onderhandelingen rond het Decreet Lokaal Bestuur succesvol afgerond en een eerbaar compromis bedongen voor de collega’s. 
Mijn hoed af voor Herwig en uiteraard ook voor Bob Vanfraechem, Monique Aerts en Joos Van Droogenbroeck die ook afscheid namen van het dagelijks bestuur van Vlofin.
Dankjewel voor jullie jarenlange enthousiaste en belangeloze inzet voor Vlofin !

2022 was het eindelijk na corona opnieuw hoogtijd om de wereld te tonen dat Vlofin leeft en wie er bij was zal het zich ongetwijfeld niet beklaagd hebben : Het Vlaams congres in Brugge.
De West-Vlaamse collega’s toonden zich van hun beste kant en toverden, onder de bezielende leiding van onze Brugse collega Cathy Brouckaert, een wondermooi congres tevoorschijn met alleen maar tevreden collega’s, partners en sponsors. Merci Cathy en gans het congresteam !
Ik kijk nu al uit naar ons volgend congres in 2024 in Leuven.

In het voorjaar van 2022 deden we onze grote ledenbevraging om te weten te komen wat de echte verwachtingen zijn van onze leden en wat de tevredenheid is over onze werking.

Onze leden verwachten van Vlofin :
- kennisdeling
- belangenbehartiging
- netwerking

Bovendien zijn onze leden gemiddeld ook zeer tevreden over Vlofin.
Daar willen we met de nieuwe bestuursploeg verder aan werken.
We willen onder meer de communicatie versterken, en meer kwaliteitsvolle en praktische opleiding aanbieden (ook aan de meer ervaren collega’s).

Graag wil ik onze traditionele partners van harte danken voor hun trouwe ondersteuning : BDO, Belfius, Ethias, GD&A, ING en Vanden Broele en ook onze twee nieuwe partners van harte welkom heten : CollectOnline en CREAT aankoopcentrale.

Verder wens ik u allen een mooi, boeiend en vooral gezond 2023 toe !

Leve Vlofin !

1 januari 2023

Tom Gevaert
voorzitter

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 02-01-2023 om 13u57 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!