Nieuwe burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in alle Vlaamse steden en gemeenten

Tussen eind maart en eind juni 2023 bevraagt het Agentschap Binnenlandse Bestuur, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, in elke Vlaamse gemeente een representatieve groep inwoners tussen 17 en 85 jaar. ABB peilt in deze bevraging naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van de inwoners over lokale beleidsthema’s.

In totaal worden bijna 400.000 burgers uitgenodigd om de bevraging in te vullen. De eerste brief zal in de bus vallen op woensdag 22 maart. Een laatste herinnering is voorzien voor eind april. In de dertien centrumsteden vindt de eerste zending plaats op woensdag 3 mei en staat een laatste herinnering gepland voor begin juni.

De medewerking van elke inwoner is cruciaal om tot betrouwbare en valide resultaten te komen. Daarom biedt het agentschap communicatiemateriaal aan voor op de gemeentelijke website, in het gemeentelijk infoblad of in andere communicatiekanalen, zodat lokale besturen hun inwoners over dit onderzoek kunnen informeren.

De resultaten van de vorige edities van de burgerbevraging kan je steeds raadplegen op de website Gemeente-Stadsmonitor. Voor nog meer informatie of vragen neem je best contact op met het projectteam van de Gemeente-Stadsmonitor via gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 17-03-2023 om 16u54 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!