Tip voor het vermijden van technische opmerkingen bij de beleidsrapporten

Momenteel vind je op de website bij ABB al een schematool voor het meerjarenplan (BBC-data: maak je eigen rapport | Lokaal Bestuur Vlaanderen) waarbij er naast de wedersamenstelling van de schema’s ook een beperkte controle zit op (on)logische saldi.

Binnenkort zal ook een schematool voor de jaarrekening op de website worden gepubliceerd.

Wanneer je een digitale rapportering JR met status “voorlopig” instuurt, kan je via de schematool al enkele controles op die voorlopige jaarrekening bekijken. Fouten kunnen dan nog rechtgezet worden voordat de jaarrekening door de raad wordt vastgesteld en de “originele” digitale rapportering aan ABB wordt bezorgd.

Voor een meerjarenplan geldt dezelfde redenering: insturen van een “voorlopig” MJP is om te testen, insturen van een “herziening” MJP is effectief door de raad vastgesteld.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 17-03-2023 om 16u16 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!