Studiebeurs voor lokaal bestuurlijk talent

Minister Bart Somers wil in de huidige context van de krapte op de arbeidsmarkt topprofielen en high potentials aanmoedigen om managementtaken binnen het lokaal/provinciaal bestuur op te nemen en hun engagementen binnen het lokaal/provinciaal bestuur aan te houden en te versterken. Hij wil dit doen door in te zetten op doorgedreven professionalisering van managementprofielen binnen lokale/provinciale besturen. Hiervoor lanceert hij een pilootproject voor een beurssysteem dat een deel van de kosten van een managementopleiding op masterniveau financiert. Het doel is om financieel tussen te komen in de kost voor een master management-opleiding om personeelsleden de kans te geven zich verder te ontwikkelen binnen onze lokale/provinciale besturen. Het gaat hierbij niet enkel om personeelsleden die al deel uitmaken van een managementteam of al leiding geven, maar ook over personeelsleden die voldoende potentieel hebben om in de toekomst een management- of leidinggevende functie op te nemen binnen het lokale/provinciale bestuur.

Meer info en inschrijving via de webpagina: https://www.vlaanderen.be/beurs-lokaal-bestuurlijk-talent

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 04-05-2023 om 10u53 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!