Verlenging financiering voor vluchtelingen Oekraïne

De opvang van tijdelijk ontheemden is nog niet afgelopen. Het statuut van de Oekraïners op de vlucht als tijdelijk ontheemden is verlengd tot maart 2024. Nog steeds is er vraag naar opvangplekken: er is een quasi stabiele instroom en er is een grote nood aan herhuisvesting. Ondanks een gewijzigde context, een dalende sense of urgency en de grote werkdruk op medewerkers slagen de lokale besturen er tot nog toe in de opvang van tijdelijk ontheemden waar te maken en beheersbaar te houden. Om de aanpak van de opvang van tijdelijk ontheemden verder te kunnen zetten en vorm te geven in een veranderende context naar een bredere en algemene ondersteuning en dienstverlening door de lange duurtijd van de crisis heeft de Vlaamse regering een aantal beslissingen genomen.

Meer info vind je op de VVSG website.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 04-05-2023 om 11u10 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!