Nieuwe regels rond register van bekendmaking van reglementen en verordeningen in voege vanaf 6 juli 2023

Een gemeentebestuur kan voortaan autonoom beslissen welk systeem het als register gebruikt om zekerheid te creëren over het correcte tijdstip van de digitale bekendmaking van reglementen en verordeningen op zijn webtoepassing. Het is ook niet langer verplicht om gelijktijdig met de publicatie te registreren in het register. Het BVR bekendmaking werd gepubliceerd op 26 juni 2023 waardoor het tien dagen na de publicatie in werking treedt.

Lokale besturen kunnen de gelogde gegevens van bestaande systemen zoals bijvoorbeeld Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) als register gebruiken, maar kunnen er ook voor kiezen om de huidige werkwijze te behouden.

Een latere registratie geeft geen aanleiding meer tot de niet tegenstelbaarheid van een reglement of verordening. Dit komt tegemoet aan de problematiek die ontstond ten gevolge de rechtspraak van het Hof van Cassatie.

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 27-06-2023 om 14u53 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!