Septemberverklaring Vlaamse regering: Elia compensatie lokale besturen verdwijnt

De Vlaamse regering maakte deze week haar plannen voor de komende begroting bekend via de zogenaamde septemberverklaring. Voor de kinderopvang worden meer middelen vrijgemaakt, wat zeker een goede zaak is voor de lokale besturen met een aanbod kinderopvang.  Helaas wordt er ook bespaard op de financiering van de lokale besturen. De Elia-compensatie, een van de aanvullende dotaties in het Gemeentefonds, wordt namelijk stelselmatig afgebouwd. In 2026 zal ze gehalveerd worden om vanaf 2027 volledig te verdwijnen. Dat is een recurrent verlies van 83 miljoen voor  de gemeenten, net nu de financiën sterk onder druk staan.

 

 
Geplaatst door Stefan TACK in Nieuws op 27-09-2023 om 10u15 onder Algemeen nieuws

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!