Partnerprogramma

Vanaf 8u verwelkomen we u graag samen met uw partner in de jubileumzaal van de universiteitshal.  Hier voorzien wij een ontbijt met koffie.

Om 9u15 is er een welkomstwoord waarna de drie verschillende activiteiten starten vanaf 9u30.

Praktische info

Universiteitshal, Naamsestraat 22, 3000 Leuven

Activiteit 1: M, meer dan een museum + Sint-Pieterskerk

M springt in het oog met een mix van oude en hedendaagse kunst in het historisch centrum van Leuven. Toparchitect Stéphane Beel ontwierp een strak museumcomplex rondom het oude stadsmuseum Vander Kelen-Mertens. Het museum is ook de ideale ontmoetingsplaats voor jong en oud, compleet met een centrale binnentuin en een dakterras dat een adembenemend uitzicht biedt over de skyline van Leuven. M heeft daarnaast een tweede uitvalsbasis. 

Op een boogscheut van M vormt de gerestaureerde Sint-Pieterskerk het decor voor een zinnenprikkelende beleving. M neemt je mee in het boeiende verhaal van deze gotische kerk en laat je kennismaken met haar kunstschatten: topstukken van Vlaamse Meesters in hun authentieke context. Die kunstschatten komen tot leven via krachtige en innovatieve ervaringen. Dankzij unieke digitale tools beleef je ze met al je zintuigen.

Praktische info

Mmuseum Leuven: Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Sint-Pieterskerk: Grotemarkt 1, 3000 Leuven

Activiteit 2: Stadswandeling, universiteitsbibliotheek en toren

Leuven heeft de vibes van een grootstad. Divers en creatief, hip en vol leven, en met een geschiedenis en universiteit met wereldfaam. Maar Leuven is ook gezellig klein. Dat maakt het zo gemakkelijk om de stad te verkennen en helemaal te beleven, gewoon te voet.
Ontdek de absolute, niet-te-missen hoogtepunten van de historische binnenstad. Het fabelachtige stadhuis staat met stip op één, maar er zijn nog zoveel andere parels en verborgen hoekjes te bewonderen.

We eindigen de wandeling met een bezoek aan de historische universiteitsbibliotheek en vangen zo een glimp op van de prachtige leeszaal.Tijdens de klim van vijf verdiepingen kom je meer te weten over de turbulente geschiedenis van de universiteitsbibliotheek en de invloed ervan op de stad.

Na de vijfde verdieping bereik je de toren en krijg je een uniek panorama over de stad.

Activiteit 3: Workshop Sarah Renson

Sarah Renson leerde het vak van pâtissière in zaken als Het Land Aan De Overkant, Bittersweet, Joost Arijs en The Jane, en deed stages bij Zuut, Demeestere en Hof van Cleve. In 2020 begon ze haar eigen zaak en vandaag kan je haar taarten, gebak, desserts, koekjes en ijs kopen in twee winkels in Leuven. Daarnaast levert ze lekkere desserts en gebak aan tientallen restaurants in heel Vlaanderen. 

Haar motto: Eenvoud siert. En smaakt, uiteraard.

Wil je graag zelf leren zo’n verfijnd citroentaartje te maken of ben je nieuwsgierig naar de geheimen van de bokkenpootjes? Dan is deze workshop iets voor jou!